Verhoomo Lunden

Verhoilijamme Into ja Eija Lundén

Verhoilijamme


Verhoomon toiminta alkoi 1950 luvulla Raunistulassa. Oiva Lundén ja Into alle kymmenvuotiaana nassikkana kuskasivat mm. 2 paikkaista linja-auton penkkiä asiakkaalle polkupyörällä, isä ohjasi ja Into piti kiinni penkistä.

Useiden sattumien summana Intosta tuli verhoilija, jo muulla alalla työuransa aloittaneena, kun hän meni lomallaan verhoomoon auttamaan isäänsä jotta tilaus saatiin toimitettua ajoissa asiakkaalle ja jäi sille tielle. Vanha työ sai väistyä ja uusi ura käsityöläisenä oman isän opastuksessa sai alkaa.

Into jatkoi liikkeenharjoittajana yhdessä vaimonsa Eijan kanssa isänsä jäätyä eläkkeelle 1980 luvun alussa. Eija jätti oman työnsä ja aloitti työt verhoomossa uudestaan, hän työskenteli jo siellä 1960 ja 1970 vaihteessa ompelijana. Eija sai hyvän ja ja monipuolisen ammattitaidon appensa ja Inton opissa. Verhoilualan työt hoituvat rutiinilla ja hyvällä ammattitaidolla myös Eijalta.

Into Lundén on toiminut aikoinaan Turun verhoilijamestariyhdistyksen puheenjohtajana 20 vuotta sekä valtakunnallisen yhdistyksen hallituksessa. Tällä hetkellä hän toimii Turun yhdistyksen tarkastusmestarina. Into on Turun yhdistyksen Kunniapuheenjohtaja.